Ny större version av WordPress är släppt. Vad bör du göra nu med din WordPress-hemsida?

Nu är WordPress 6.2 släppt och du undrar om du ska uppdatera din sida till den senaste versionen.

Det finns några skäl till varför du bör vänta några dagar.
Här är tre anledningar till varför du bör överväga att vänta med att uppdatera din WordPress-sida till version 6.2:

 1. Kompatibilitet med plugins och teman:
  En av de vanligaste anledningarna till att man bör vänta med att uppdatera till en ny version av WordPress är att det kan finnas kompatibilitetsproblem med de plugins och teman som används på hemsidan. Vissa plugins och teman kanske inte är uppdaterade ännu och kan därför orsaka problem när du uppdaterar till den senaste versionen. Därför kan det vara klokt att vänta tills alla plugins och teman har uppdaterats för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Det brukar inte ta många dagarr för plugin-företagen att göra sina nödvändiga förändringar. Du hittar uppdateringarna i din WordPress under “Tillägg” eller “Plugins”
 2. Buggar och felaktigheter:
  Även om WordPress 6.2 har genomgått rigorösa tester innan lansering, finns det alltid en risk att det kan finnas buggar och felaktigheter i den nya versionen. Två timmar innan 6.2 skulle släppas i tisdags hittades en bug och fördröjde starten till igår onsdag. Dessaa typer av buggar kan leda till problem på din hemsida, som exempelvis att vissa funktioner slutar fungera eller att vissa sidor inte visas korrekt. Genom att vänta en stund innan du uppdaterar din WordPress-sida, kan du undvika eventuella buggar och felaktigheter som kan påverka din hemsida negativt.
 3. Elementor:
  Du använder Elementor eller Elementor Pro eftersom du lyssnat på Maya i hennes kurser eller workshops.
  Både har precis fått en större uppdatering. Elementor är inte lika beroende av WordPress uppdateringar som de personer som skapar hemsidor “direkt” i WordPress.
  Det är klokt att vänta på att det kommer en bug-fix från Elementor eler WordPressl innan du uppdaterar WordPress.
  Och det är klokt att vänta av anledningen att Elementor utvecklas hyggligt fristående av vad som sker i WordPress-funktioner.

  Så. Med det sagt:
  Vi har redan uppdaterat 9 egna sidor som jag och Maya håller dolda då de används vid kampanjer och vissa tidpunkter på året. WordPress 6.2 fungerar i mina tester utmärkt på dem alla. Och alla kör Elementor eller Elementor Pro.

  Sammanfattning.
  Du bestämmer. Men jag tycker du väntar till nästa vecka eller veckan efter det. Din hemsida missar inget stort med att vänta ett antal dagar.