5 bra fakta att veta om SEO:

 1. Vad är SEO och varför är det viktigt för din webbplats?
  SEO står för sökmotoroptimering och innebär att optimera din webbplats för att rankas högre i sökresultaten på sökmotorer som Google i synnerhet. Senaste tiden börjar också Bing öka i popularitet.
  SEO är viktigt eftersom högre ranking kan öka trafiken till din webbbsida och därmed potentiellt öka försäljning & engagemang.
 2. Vad är skillnaden mellan organisk och betald söktrafik?
  Organisk söktrafik är resultatet av att ha en väl optimerad webbplats och ranka högt i sökresultaten för relevanta sökfraser.
  Betald söktrafik uppstår när du betalar för annonser som visas högt upp i sökresultaten för de sökfraser du riktar in dig på.
 3. Vilka är de vanligaste felen att undvika när det gäller SEO?
  Några av de vanligaste felen att undvika är att överbelasta din webbplats med sökord (så kallad “keyword stuffing”), att köpa länkar för att öka rankingen och att inte optimera webbplatsens hastighet och mobilanpassning.
 4. Vad är en sitemap och hur kan det hjälpa din SEO?
  En sitemap är en översikt över alla länkar och sidor på din webbplats. Det hjälper sökmotorer att indexera din webbplats mer optimalt. Det kan leda till en högre ranking i sökresultaten när personer söker efter det du erbjuder.
 5. Hur kan sociala medier påverka din SEO?
  Sociala medier kan indirekt påverka din SEO genom att öka exponeringen för din webbplats och öka trafiken till den. Att ha en stark social närvaro kan också hjälpa till att bygga relevanta länkar till din webbplats, vilket kan öka din ranking. Det är dock viktigt att komma ihåg att sociala signaler i sig inte direkt påverkar rankingen.